Du behöver

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 4 st salladslökar
  • 10 st rädisor
  • 150 g sockerärter
  • 0.5 dl gräslök skuren
  • 0.5 dl hackad persilja

Dressing:

0.5 dl olivolja
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
salt och peppar

Gör så här

1
Tvätta och koka potatisen. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Låt svalna. Dela stora potatisar i mindre bitar.

2
Strimla salladslöken och skiva rädisorna. Ansa sockerärterna och för-väll dem i 1 minut. Spola dem i kallt vatten. Blanda potatis, salladslök, rädisor, sockerärter, gräslök och persilja.

3
Dressing: Vispa samman olja, vatten, vinäger, honung, salt och peppar. Häll över salladen och blanda om. Låt gärna salladen dra någon timme innan servering.