Du behöver
- 1 kg delikatesspotatis
- 4 st salladslökar
- 10 st rädisor
- 150 g sockerärter
- 0.5 dl gräslök skuren
- 0.5 dl hackad persilja
Dressing:
0.5 dl olivolja
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
salt och peppar
Gör så här
1
Tvätta och koka potatisen. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Låt svalna. Dela stora potatisar i mindre bitar.
2
Strimla salladslöken och skiva rädisorna. Ansa sockerärterna och för-väll dem i 1 minut. Spola dem i kallt vatten. Blanda potatis, salladslök, rädisor, sockerärter, gräslök och persilja.
3
Dressing: Vispa samman olja, vatten, vinäger, honung, salt och peppar. Häll över salladen och blanda om. Låt gärna salladen dra någon timme innan servering.