Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 2.5 dl mineralvatten kolsyrat
- 25 g smör
- 2.5 dl vispgrädde
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 dl hallonsylt
Garnera med:
125 g färska hallon
100 g mörk choklad
florsocker
citronmeliss
Gör så här
1
Vispa mjöl och mineralvatten till en jämn smet.
2
Smält smöret och blanda ner det i smeten. Vispa grädden tjock och vänd ner i smeten.
3
Smörj våffeljärnet med smält smör till första laggen. Häll 3/4–1 dl smet i våffeljärnet och grädda till guldbruna våfflor, ca 5 minuter. Lägg våfflorna på galler så behåller de frasigheten.
4
Fyllning och garnering: Vispa grädden tjock och lägg i en spritspåse med krusigt tyll. Varva 6–8 våfflor med en sked sylt och spritsad grädde runt kanterna och mellan varje våffla. Avsluta med spritsad grädde i mitten på sista laggen. Garnera med färska hallon på toppen och runt kanten på fatet. Lägg på flisad choklad. Sikta över florsocker och toppa med citronmeliss.
Så flisar du choklad!
Dra bredsidan av en kockkniv ett par gånger mot dig på chokladkakan.