Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 2.5 dl mineralvatten kolsyrat
  • 25 g smör
  • 2.5 dl vispgrädde

Fyllning:

3 dl vispgrädde
2 dl hallonsylt

Garnera med:

125 g färska hallon
100 g mörk choklad
florsocker
citronmeliss

Gör så här

1
Vispa mjöl och mineralvatten till en jämn smet.

2
Smält smöret och blanda ner det i smeten. Vispa grädden tjock och vänd ner i smeten.

3
Smörj våffeljärnet med smält smör till första laggen. Häll 3/4–1 dl smet i våffeljärnet och grädda till guldbruna våfflor, ca 5 minuter. Lägg våfflorna på galler så behåller de frasigheten.

4
Fyllning och garnering: Vispa grädden tjock och lägg i en spritspåse med krusigt tyll. Varva 6–8 våfflor med en sked sylt och spritsad grädde runt kanterna och mellan varje våffla. Avsluta med spritsad grädde i mitten på sista laggen. Garnera med färska hallon på toppen och runt kanten på fatet. Lägg på flisad choklad. Sikta över florsocker och toppa med citronmeliss.


Kommentar:
Så flisar du choklad!
Dra bredsidan av en kockkniv ett par gånger mot dig på chokladkakan.