Du behöver

Botten:

100 g smör eller margarin
200 g digestivekex
2 msk strösocker

Fyllning:

2 st gelatinblad
1 dl mjölk
400 g färskost
4 st ägg
1 st mjölk burk karamelliserad

Glasyr:

100 g ljus choklad
50 g mörk choklad
50 g smör eller margarin
2 tsk ljus sirap

Garnera med:

bär

Ugn: 175°

12 bitar

Gör så här

1
Botten: Smält smöret. Smula kexen, gärna i matberedare. Tillsätt socker och smält smör och blanda samman.

2
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, med löstagbar botten, som är 24 cm i diameter. Häll i smulorna och tryck ut till en jämn botten. Grädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm hälften av mjölken i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma mjölken. Häll i resten av mjölken. Vispa samman färskost och ägg. Tillsätt mjölk- och gelatinblandningen samt den karamelliserade mjölken till ägg- och ostblandningen. Blanda till en slät smet och häll i formen. Grädda i 45 minuter. Låt kallna.

4
Glasyr: Smält samman all choklad, smör och sirap över hett vattenbad och häll över cheesecaken. Låt stelna. Garnera med bär.