Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st potatis
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk kalvfond
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st grön paprika
  • salt och peppar

Servera med:

matyoghurt

Gör så här

1
Fräs färsen smulig i en gryta med smör. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Lägg ner lök, vitlök och potatis i grytan tillsam-mans med krossade tomater, vatten, fond och paprikapulver och koka i 15 minuter.

2
Tärna paprikorna och lägg ner i grytan. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt.