Du behöver

  • 350 g kycklingfilé skivad
  • 50 g färskost paprika & chili
  • 140 g bacon
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g potatis
  • 1 st morot
  • 0.5 st gul lök
  • 3 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 0.5 st morot
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1 dl turkisk yoghurt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg en klick färskost på varje kycklingskiva. Rulla ihop och linda en baconskiva runt varje filé. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör.

2
Skala och skiva potatis, morot och lök. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i potatis, morot och lök och koka i 10 minuter. Krydda med salt, peppar och rosmarin och häll i en ugnsfast form. Lägg på kycklingen och tillaga i ugnen i ca 20 minuter.

3
Blanda riven morot, pressad vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Servera till kycklingen.