Du behöver
- 350 g kycklingfilé skivad
- 50 g färskost paprika & chili
- 140 g bacon
- 1 msk smör eller margarin
- 400 g potatis
- 1 st morot
- 0.5 st gul lök
- 3 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- salt och peppar
- 0.5 tsk rosmarin
- 0.5 st morot
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 1 dl turkisk yoghurt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Lägg en klick färskost på varje kycklingskiva. Rulla ihop och linda en baconskiva runt varje filé. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör.
2
Skala och skiva potatis, morot och lök. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i potatis, morot och lök och koka i 10 minuter. Krydda med salt, peppar och rosmarin och häll i en ugnsfast form. Lägg på kycklingen och tillaga i ugnen i ca 20 minuter.
3
Blanda riven morot, pressad vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Servera till kycklingen.