Du behöver
- 140 g pasta t ex pastaskruvar
- 250 g ryggbiff
- 100 g champinjoner
- 1 st morot
- 0.5 st purjolök
- matfett +1 msk
- salt svartpeppar
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1.5 tsk dijonsenap
- 1 msk kalvfond
- 75 g blåmögelost
Garnera med:
0.5 dl valnötskärnor
bladpersilja
Gör så här
1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
2
Strimla köttet. Ansa och skär svampen i kvartar. Skala och skär moroten i tändsticksstora strimlor. Ansa och skiva purjolöken.
3
Stek köttet i en het stekpanna med 1 msk matfett i ca 1 minut. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg på en tallrik och rengör pannan. Stek svamp, morot och purjolök i stekpannan med 1 msk matfett i ca 3 minuter. Tillsätt grädde, senap, fond, köttet och nästan all ost, och sjud i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan. Vid servering garnera med resten av osten, krossade valnötskärnor och bladpersilja.