Du behöver

  • 140 g pasta t ex pastaskruvar
  • 250 g ryggbiff
  • 100 g champinjoner
  • 1 st morot
  • 0.5 st purjolök
  • matfett +1 msk
  • salt svartpeppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 tsk dijonsenap
  • 1 msk kalvfond
  • 75 g blåmögelost

Garnera med:

0.5 dl valnötskärnor
bladpersilja

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.

2
Strimla köttet. Ansa och skär svampen i kvartar. Skala och skär moroten i tändsticksstora strimlor. Ansa och skiva purjolöken.

3
Stek köttet i en het stekpanna med 1 msk matfett i ca 1 minut. Salta och peppra. Ta upp köttet och lägg på en tallrik och rengör pannan. Stek svamp, morot och purjolök i stekpannan med 1 msk matfett i ca 3 minuter. Tillsätt grädde, senap, fond, köttet och nästan all ost, och sjud i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan. Vid servering garnera med resten av osten, krossade valnötskärnor och bladpersilja.