Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Citronkräm:

1 st citron rivet skal
4 msk pressad citronsaft
3 st äggulor
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde

Garnera med:

citronskivor
citronmeliss
godisägg

Ugn: 175°

c:a 15 bitar

Gör så här

1
Smält choklad och smör i en stor kastrull på svag värme under omrör-ning. Ta kastrullen från värmen och rör i socker. Tillsätt äggen. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.

2
Häll upp smeten i smord form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kallna.

3
Citronkräm: Blanda citronskal, citronsaft, äggulor och socker i en kastrull. Sjud under omrörning tills det tjocknar. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med krämen. Bred krämen över kakan och garnera med citronskivor, citronmeliss och godisägg.