Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Citronkräm:
1 st citron rivet skal
4 msk pressad citronsaft
3 st äggulor
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde
Garnera med:
citronskivor
citronmeliss
godisägg
Ugn: 175°
c:a 15 bitar
Gör så här
1
Smält choklad och smör i en stor kastrull på svag värme under omrör-ning. Ta kastrullen från värmen och rör i socker. Tillsätt äggen. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
2
Häll upp smeten i smord form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kallna.
3
Citronkräm: Blanda citronskal, citronsaft, äggulor och socker i en kastrull. Sjud under omrörning tills det tjocknar. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med krämen. Bred krämen över kakan och garnera med citronskivor, citronmeliss och godisägg.