Laxfilé med bacon och ädelost

Du behöver 4 bitar laxfilé 140 g bacon 0.5 st purjolök 140 g gräddädelost 3 dl crème fraîche salt och peppar 200 g champinjoner 2...

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • 140 g bacon
  • 0.5 st purjolök
  • 140 g gräddädelost
  • 3 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 st morötter
  • 0.5 st citron pressad saft
  • 1 msk rapsolja

Servera med:

0.5 st gurka
potatis kokt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Strimla och stek baconet i en stekpanna. Skölj och strimla purjolöken och låt den steka med baconet en stund.

2
Smula i ädelost och rör i crème fraiche i pannan. Salta och peppra. Häll blandningen över fisken. Tillaga i ugnen i 15 minuter.

3
Skär svampen i kvartar och stek den i en stekpanna med smör. Salta och peppra och strö svampen över fisken.

4
Skala och strimla morötterna och koka dem knappt mjuka i saltat vatten. Låt rinna av och blanda morötterna med citronsaft, olja, salt och pep-par. Servera till fisken med strimlad gurka och kokt potatis.

Scroll to Top