Du behöver
- 4 bitar laxfilé
- 140 g bacon
- 0.5 st purjolök
- 140 g gräddädelost
- 3 dl crème fraîche
- salt och peppar
- 200 g champinjoner
- 2 msk smör eller margarin
- 3 st morötter
- 0.5 st citron pressad saft
- 1 msk rapsolja
Servera med:
0.5 st gurka
potatis kokt
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Strimla och stek baconet i en stekpanna. Skölj och strimla purjolöken och låt den steka med baconet en stund.
2
Smula i ädelost och rör i crème fraiche i pannan. Salta och peppra. Häll blandningen över fisken. Tillaga i ugnen i 15 minuter.
3
Skär svampen i kvartar och stek den i en stekpanna med smör. Salta och peppra och strö svampen över fisken.
4
Skala och strimla morötterna och koka dem knappt mjuka i saltat vatten. Låt rinna av och blanda morötterna med citronsaft, olja, salt och pep-par. Servera till fisken med strimlad gurka och kokt potatis.