Du behöver
- 800 g potatis
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 dl mjölk
- 2 st äggulor
- salt och peppar
- 600 g laxfilé
- 1 st burk kräftstjärtar 170 g, spara ev några till garnering
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk majonnäs
- 0.5 dl hackad dill
Garnera med:
kräftstjärtar
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och koka potatisen. Låt den rinna av och ånga den torr. Tillsätt smör och mosa potatisen. Tillsätt mjölk och äggulor och smaka av med salt och peppar.
2
Lägg laxen hel i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Låt kräftstjärtarna rinna av och blanda dem med crème fraiche, majonnäs och dill. Spara eventuellt några till garnering.
3
Spritsa eller klicka moset runt laxen och skeda röran över laxen. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Garnera med kräftstjärtar och servera med sallad.