Du behöver

  • 800 g potatis
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 st äggulor
  • salt och peppar
  • 600 g laxfilé
  • 1 st burk kräftstjärtar 170 g, spara ev några till garnering
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 dl hackad dill

Garnera med:

kräftstjärtar

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och koka potatisen. Låt den rinna av och ånga den torr. Tillsätt smör och mosa potatisen. Tillsätt mjölk och äggulor och smaka av med salt och peppar.

2
Lägg laxen hel i en smord ugnsfast form. Salta och peppra. Låt kräftstjärtarna rinna av och blanda dem med crème fraiche, majonnäs och dill. Spara eventuellt några till garnering.

3
Spritsa eller klicka moset runt laxen och skeda röran över laxen. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Garnera med kräftstjärtar och servera med sallad.