Du behöver

  • 25 g smör
  • 0.5 dl persilja, dill hackad
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 250 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk mandelspån

Grönsakscouscous:

1 dl couscous
0.5 st grönsaksbuljongtärning
0.5 st squash
0.5 st fänkål
1 msk olja
0.5 dl persilja, dill hackad
0.5 st citron pressad saft

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör ihop rumsvarmt smör, örter och citronskal.

2
Dela fisken i två bitar och lägg varje bit på ett folieark. Salta och peppra, och klicka på örtsmöret. Strö över mandel och vik ihop foliearket till ett paket. Tillaga i ugnen i 15 minuter.

3
Grönsakscouscous: Tillaga couscousen enligt anvisningarna på för-packningen, men byt ut saltet mot en buljongtärning. Hyvla squashen i tunna skivor och strimla fänkålen tunt. Fräs squash och fänkål i en stek-panna med olja. Blanda i couscous och örter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.