Du behöver
- 25 g smör
- 0.5 dl persilja, dill hackad
- 0.5 st citron rivet skal
- 250 g torskfilé
- salt och peppar
- 2 msk mandelspån
Grönsakscouscous:
1 dl couscous
0.5 st grönsaksbuljongtärning
0.5 st squash
0.5 st fänkål
1 msk olja
0.5 dl persilja, dill hackad
0.5 st citron pressad saft
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör ihop rumsvarmt smör, örter och citronskal.
2
Dela fisken i två bitar och lägg varje bit på ett folieark. Salta och peppra, och klicka på örtsmöret. Strö över mandel och vik ihop foliearket till ett paket. Tillaga i ugnen i 15 minuter.
3
Grönsakscouscous: Tillaga couscousen enligt anvisningarna på för-packningen, men byt ut saltet mot en buljongtärning. Hyvla squashen i tunna skivor och strimla fänkålen tunt. Fräs squash och fänkål i en stek-panna med olja. Blanda i couscous och örter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.