Du behöver

Botten:

125 g smör
250 g digestivekex
1 msk kakao
12 st portionsform av aluminium

Fyllning:

2 st ägg
1 dl florsocker
200 g philadelphiaost
2 dl grekisk yoghurt
0.75 dl ingefära hackad syltad
1 st apelsin rivet skal
4 st gelatinblad

Garnera med:

apelsin

Gör så här

1
Botten: Smält smöret. Smula kexen, gärna i en matberedare. Tillsätt kakao och smör, och mixa ihop till en smulig massa. Fördela och tryck ut smulblandningen i aluminiumformarna. Låt vila i kylen minst 1 timme.

2
Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i ost, yoghurt, ingefära och apelsinskal. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl av ägg- och ostsmeten på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Häll fyllningen i formarna och låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Garnera med apelsinbitar.