Du behöver

  • 140 g gemellipasta
  • 0.5 st morot
  • 0.5 st palsternacka
  • 0.25 st purjolök
  • 1 msk matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 150 g kräftstjärtar frysta eller i lag
  • salt och peppar
  • 1 msk hackad dill

Servera med:

sallad

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.

2
Skala och skär morot och palsternacka i tärningar. Skiva purjolöken. Fräs rotfrukterna och löken i en gryta med matfett, ca 3 minuter.

3
Tillsätt mjöl och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt kräftstjärtarna och låt dem bli varma. Smaka av med salt, peppar och dill. Servera till pastan med en sallad.