Du behöver
- 300 g ungnötslever
- 1 st gul lök
- 250 g fläskfärs
- 1 st ägg
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk mejram
- 2 msk matfett
Sås:
1 dl sky
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl matlagningsgrädde
3 msk redning brun
Servera med:
potatis kokt
haricots verts kokta
Gör så här
1
Skölj och skär levern i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg lever och lök i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt färs, ägg, salt, peppar och mejram. Kör till en jämn smet.
2
Värm stekpannan med matfett och lägg klickar av smeten i panna. Stek dem ca 3 minuter per sida. Skölj ur stekpannan med 1/2 dl vatten efter varje stekomgång. Sila skyn i en kastrull.
3
Mät upp vatten, fond, grädde och brun redning i kastrullen. Vispa ihop och koka såsen under omrörning, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera leverbiffarna med kokt potatis och haricots verts.