Du behöver

  • 0.5 st fänkål
  • 0.25 st purjolök
  • 0.5 st morot
  • 0.5 st palsternacka
  • 1 msk matfett
  • 1 st burk cocktailtomater 400 g
  • 2 dl vatten
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 krm timjan
  • 300 g lax- och torskfilé frysta
  • 1 msk hackad dill
  • salt och peppar

Pepparrotskräm:

1 dl crème fraîche
1.5 msk riven pepparrot
salt och peppar

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Ansa och skiva fänkål och purjolök. Skala och skär morot och palsternacka i tärningar. Fräs grönsaker och rotfrukter i en gryta med matfett i 3 minuter.

2
Tillsätt tomater, vatten, citronsaft, buljong och timjan, och låt soppan sjuda i 5 minuter.

3
Tillsätt fisktärningarna, dill, salt och peppar. Låt soppan stå i 5 minuter med locket på.

4
Vispa crème fraichen tjock och smaksätt med pepparrot, salt och pep-par. Servera till soppan med bröd.