Du behöver
- 0.5 st fänkål
- 0.25 st purjolök
- 0.5 st morot
- 0.5 st palsternacka
- 1 msk matfett
- 1 st burk cocktailtomater 400 g
- 2 dl vatten
- 2 msk pressad citronsaft
- 1 st fiskbuljongtärning
- 2 krm timjan
- 300 g lax- och torskfilé frysta
- 1 msk hackad dill
- salt och peppar
Pepparrotskräm:
1 dl crème fraîche
1.5 msk riven pepparrot
salt och peppar
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Ansa och skiva fänkål och purjolök. Skala och skär morot och palsternacka i tärningar. Fräs grönsaker och rotfrukter i en gryta med matfett i 3 minuter.
2
Tillsätt tomater, vatten, citronsaft, buljong och timjan, och låt soppan sjuda i 5 minuter.
3
Tillsätt fisktärningarna, dill, salt och peppar. Låt soppan stå i 5 minuter med locket på.
4
Vispa crème fraichen tjock och smaksätt med pepparrot, salt och pep-par. Servera till soppan med bröd.