Du behöver

  • 500 g räkor stora med skal
  • 300 g laxfilé
  • 300 g torsk
  • 80 g parmaskinka
  • salt och peppar
  • 1 msk rapsolja

Aioli:

1 st äggula
1 st vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 dl rapsolja
0.5 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

Risotto:

1 st gul lök
1 msk olivolja
3 dl avorioris
1 dl vitt vin
0.5 g saffran
1 st grönsaksbuljongtärning
8 dl vatten
2 dl parmesanost riven

Servera med:

sallad
citron

Ugn: 225º

Gör så här

1
Aioli: Blanda äggula, pressad vitlök och senap. Vispa i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

2
Risotto: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i en gryta med olja utan att den får färg. Tillsätt riset och fräs det glansigt. Tillsätt vin och saffran och låt det koka in.

3
Koka upp vatten och buljongtärning, och späd risotton med den varma buljongen lite i taget. Låt koka i 20 minuter, rör ofta. Risotton ska vara krämig. Tillsätt parmesan och smaka av med salt och peppar.

4
Fiskspett: Skala räkorna och dela fisken i bitar, 3×3 cm. Linda lite skinka runt varje torskbit och varva med lax och räkor på spett. Krydda med salt och peppar, och bryn runt om i en stekpanna med olja. Stek klart i ugnen i ca 5 minuter. Servera med risotton, aiolin, sallad och citron.