Du behöver

  • 100 g mörk choklad 70%
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl farinsocker
  • 2 st äggulor
  • 0.5 st apelsin rivet skal

Garnera med:

1 dl vispgrädde
0.5 dl apelsinskal syltat
citronmeliss

Gör så här

1
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och farin-socker i en kastrull. Häll den heta grädden över chokladen och rör om tills den smälter.

2
Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt till en slät kräm. Rör ner rivet apel-sinskal.

3
Vispa resten av grädden luftig, blir den för tjock grynar sig moussen. Vänd ner grädden med en slickepott med stora tag.

4
Fördela chokladsmeten i cocktailglas och låt stå i kylen, ca 3 timmar. Garnera med vispad, gärna spritsad, grädde, syltat apelsinskal och citronmeliss.