Du behöver

  • 3 st äpplen Granny Smith
  • 1 st citron pressad saft

Sockerlag:

2 dl vatten
1.5 dl strösocker
2 msk glykossirap
1 msk vaniljsocker

Servera med:

hallon
mynta

Gör så här

1
Skölj, dela och kärna ur äpplena med ett kuljärn. Låt skalet vara kvar, så blir sorbeten vackert ljusgrön. Skär äpplena i tunna skivor och lägg i en glassbytta med lock. Häll över citronsaften. Ställ in i frysen och låt stå i ca 4 timmar.

2
Koka vatten, socker och glykossirap i en kastrull. Låt sjuda och rör om tills sockret smält. Låt kallna i ett vattenbad och tillsätt vaniljsockret.

3
Mixa de frusna äppelskivorna med sockerlagen i matberedaren med kniven monterad till en sorbetliknande konsistens.

4
Lägg över i plastbyttan igen och ställ in i frysen om sorbeten inte ska serveras genast. Kula upp sorbeten i glas och garnera med hallon och mynta.