Du behöver

Pajdeg:

2.5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk strösocker
150 g smör kallt
1 msk kallt vatten

Fyllning:

4 st passionsfrukt
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
4 st äggulor
apelsiner rivet skal av 2
1 dl apelsin färskpressad

Maräng:

4 st äggvitor
0.5 tsk vitvinsvinäger
1.5 dl strösocker
1 dl kokosflingor

Servera med:

grädde lättvispad

Ugn: 200º

8 bitar

Gör så här

1
Arbeta ihop mjöl, havregryn, socker och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen cirka 1 timme.

2
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 30 minuter i kylen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.

3
Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Smält smöret. Blanda i socker, grädde, äggulor, passionsfrukt, apelsinskal och -saft. Sjud sakta under omrörning några minuter. Låt inte krämen koka, då skär den sig. Krämen ska bli simmig, men kommer att tjockna ytterligare efter gräddningen.

4
Häll krämen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

5
Maräng: Vispa äggvitor och vinäger till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt vispa till en seg maräng. Vänd försiktigt ner kokosflingorna.

6
Klicka ut marängen över pajen. Fortsätt grädda i nedre delen av ugnen tills marängen har fin färg, 8–10 minuter. Servera med grädde.