Du behöver
- 25 g jäst
- 6 dl vatten 37
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 1 msk rapsolja
- 5 dl musli med torkad frukt
- 12 dl vetemjöl special
Pensling:
vatten
sesamfrö
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt, honung, olja, müsli och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin, i minst 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i degen i 25 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten och strö på sesamfrön. Grädda i 10 minuter.