Du behöver
- 1.5 dl havregryn
- 1 dl grahamsmjöl
- 2.5 dl grovt rågmjöl
- 1 dl vetekross
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1.5 tsk bakpulver
- 1.5 tsk bikarbonat
- 2 dl hasselnötter
- 1 dl torkade tranbär
- 1 dl russin
- 5 dl filmjölk
- 1 dl sirap mörk
Ugn: 175°
1 bröd
Gör så här
1
Blanda havregryn, grahamsmjöl, rågmjöl, vetekross, vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat, nötter, tranbär och russin i en skål.
2
Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en kladdig smet. Klicka ner smeten i en smord form som rymmer 1 1/2 l. Grädda i 1 timme. Låt brödet vila i formen i 10 minuter innan det stjälps upp.