Du behöver

  • 1.5 dl havregryn
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2.5 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl vetekross
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl russin
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl sirap mörk

Ugn: 175°

1 bröd

Gör så här

1
Blanda havregryn, grahamsmjöl, rågmjöl, vetekross, vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat, nötter, tranbär och russin i en skål.

2
Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en kladdig smet. Klicka ner smeten i en smord form som rymmer 1 1/2 l. Grädda i 1 timme. Låt brödet vila i formen i 10 minuter innan det stjälps upp.