Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten 37
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl rågmjöl fint
  • 9.5 dl vetemjöl
  • 100 g aprikoser torkade

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, sirap, olja, salt, havregryn, rågmjöl och det mesta av vetemjölet.

2
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Rör i hackade aprikoser. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Häll upp degen i långpanna med bakplåtspapper i botten. Platta ut de-gen med mjölad hand och skåra den i rutor. Låt jäsa övertäckt i 30 minu-ter. Grädda i 20 minuter.