Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl vatten 37
- 1 msk ljus sirap
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk salt
- 2 dl havregryn
- 2 dl rågmjöl fint
- 9.5 dl vetemjöl
- 100 g aprikoser torkade
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, sirap, olja, salt, havregryn, rågmjöl och det mesta av vetemjölet.
2
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Rör i hackade aprikoser. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Häll upp degen i långpanna med bakplåtspapper i botten. Platta ut de-gen med mjölad hand och skåra den i rutor. Låt jäsa övertäckt i 30 minu-ter. Grädda i 20 minuter.