Du behöver

  • 1 kg rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör

Fyllning:

100 g chèvreost
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
6 st marinerade soltorkade tomater
0.5 dl oliver svarta urkärnade
2 msk kapris

Skysås:

0.5 dl sky
3.5 dl vatten
3 msk kalvfond
3 msk redning mörk, maizena

Servera med:

grönsaker wokade

Ugn: 125°

Gör så här

1
Torka av köttet. Skär ett snitt i mitten på köttet, men inte helt igenom. Skär ut åt båda sidor så att det blir en jämntjock platta. Salta och peppra köttet.

2
Fyllning: Smula osten och fördela över köttet. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomater, oliver och kapris. Bred alltsammans över köttet.

3
Rulla ihop köttet och bind upp det med bindgarn i bomull. Bryn steken runt om i en stekpanna med smör. Stick in en termometer mitt i steken och stek tills innertemperaturen är 60–62°, ca 1 1/2 timme. Låt steken vila i 10 minuter innan bindgarnet tas bort. Skiva steken i 1/2 cm tjocka skivor.

4
Skysås: Sila och mät upp skyn. Tillsätt vatten och fond till 4 dl. Koka upp och red av med brun redning. Låt såsen sjuda i 3 minuter. Servera med wokade grönsaker.