Du behöver
- 1 st burk surkål 800 g
- 1 st gul lök
- 1 msk smör
- 1 st lagerblad
- 8 st enbär
- 200 g sidfläsk skivat, lättrökt
- 2 dl kycklingbuljong
- 1 dl vitt vin
- 4 st bratwurst
- 2 st röda äpplen
Servera med:
kokt potatis
cornichons
dijonsenap
Gör så här
1
Skölj surkålen i ett durkslag. Låt rinna av. Skala och skiva löken. Fräs löken i en traktörpanna med smör.
2
Tillsätt surkålen, lagerblad, enbär, fläsk, buljong och vin. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
3
Gör några snitt i korvarna. Skölj och skär äpplena i klyftor. Lägg i korv och äpplen, täck med ett lock och låt sjuda i 5 minuter. Servera med potatis, cornichons och senap.