Du behöver

  • 1 st burk surkål 800 g
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 st lagerblad
  • 8 st enbär
  • 200 g sidfläsk skivat, lättrökt
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 4 st bratwurst
  • 2 st röda äpplen

Servera med:

kokt potatis
cornichons
dijonsenap

Gör så här

1
Skölj surkålen i ett durkslag. Låt rinna av. Skala och skiva löken. Fräs löken i en traktörpanna med smör.

2
Tillsätt surkålen, lagerblad, enbär, fläsk, buljong och vin. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.

3
Gör några snitt i korvarna. Skölj och skär äpplena i klyftor. Lägg i korv och äpplen, täck med ett lock och låt sjuda i 5 minuter. Servera med potatis, cornichons och senap.