Du behöver
- 0.5 dl ketchup
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 krm Chili explosion
- kycklingben ca 900 g
Guacamole:
2 st avokado
1 msk pressad citronsaft
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd spansk peppar
salt och peppar
Servera med:
quinoa kokt tricolor
broccoli kokt
Ugn: 225º
Gör så här
1
Blanda ketchup, olja, soja, salt, peppar och Chili Explosion i en påse och lägg ner kycklingbenen. Gnid runt marinaden.
2
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Kontrollera att köttet är genomstekt och köttsaften ofärgad.
3
Dela, kärna ur och skeda fruktköttet ur avokadorna. Mixa avokadon slät med citronsaft, olja, skalad vitlök och urkärnad spansk peppar i en mixer.
4
Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingbenen med guacamolen, quinoa och broccoli.