Du behöver

  • 0.5 dl ketchup
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm Chili explosion
  • kycklingben ca 900 g

Guacamole:

2 st avokado
1 msk pressad citronsaft
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd spansk peppar
salt och peppar

Servera med:

quinoa kokt tricolor
broccoli kokt

Ugn: 225º

Gör så här

1
Blanda ketchup, olja, soja, salt, peppar och Chili Explosion i en påse och lägg ner kycklingbenen. Gnid runt marinaden.

2
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Kontrollera att köttet är genomstekt och köttsaften ofärgad.

3
Dela, kärna ur och skeda fruktköttet ur avokadorna. Mixa avokadon slät med citronsaft, olja, skalad vitlök och urkärnad spansk peppar i en mixer.

4
Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingbenen med guacamolen, quinoa och broccoli.