Du behöver
- 350 g blandfärs 70/30
- 1 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk lökpulver
- 1 msk matfett
- 140 g pastasnäckor
- 1.5 dl ajvar relish
Garnera med:
basilika
Servera med:
sallad
Ugn: 225º
Gör så här
1
Blanda färsen med ägg, salt, peppar och lökpulver till en smidig färs. Forma små bullar och lägg i en smord ugnsfast form. Stek i mitten av ug-nen i 10 minuter. Eller stek i en stekpanna med matfett, ca 8 minuter.
2
Koka pastan med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
3
Häll tillbaka pastan i grytan och tillsätt ajvar relish. Blanda ner köttbullarna och värm försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilika och servera med sallad.