Du behöver

  • 350 g blandfärs 70/30
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 msk matfett
  • 140 g pastasnäckor
  • 1.5 dl ajvar relish

Garnera med:

basilika

Servera med:

sallad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Blanda färsen med ägg, salt, peppar och lökpulver till en smidig färs. Forma små bullar och lägg i en smord ugnsfast form. Stek i mitten av ug-nen i 10 minuter. Eller stek i en stekpanna med matfett, ca 8 minuter.

2
Koka pastan med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.

3
Häll tillbaka pastan i grytan och tillsätt ajvar relish. Blanda ner köttbullarna och värm försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilika och servera med sallad.