Du behöver
- 250 g mörk choklad
- 250 g smör rumsvarmt
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kokos
- 100 g valnötter
Garnera med:
25 g vit choklad
valnötter
Ugn: 175º
Gör så här
1
Smält chokladen över ett vattenbad. Rör smör och socker poröst med elvisp. Rör i vaniljsocker och ägg. Blanda i den smälta chokladen.
2
Blanda bakpulver, kakao och mjöl, och sikta ner i smeten. Tillsätt kokos och valnötter.
3
Häll smeten i en form, 20×30 cm, med bakpapper. Grädda i 35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
4
Ta ut och låt kallna. Skär kakan i rutor. Smält den vita chokladen och lägg en klick på varje kaka. Tryck i valnötter.