Du behöver
- 200 g smör
- 3 dl ljust muscovadosocker
- 1 dl ljus sirap
- 4 st ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1.5 dl kakao
- 1 msk bakpulver
- 1 krm salt
- 3 dl mjölk
- 200 g mörk choklad
Glasyr:
3 dl vispgrädde
250 g mörk choklad 70%
1 tsk smör
Garnera med:
jordgubbar
hallon
physalis
Ugn: 175º
15 bitar
Gör så här
1
Rör smör, socker och sirap pösigt med elvisp. Dela äggen och rör ner äggulorna i smeten.
2
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner tillsammans med mjölken. Smält chokladen över ett vattenbad och vänd ner i smeten.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner hälften i smeten och blanda väl. Vänd ner resten av vitorna.
4
Kläm fast bakpapper i botten av tre formar, 24 cm i diameter, med lös-tagbar kant. Smörj med matfett och fördela smeten i formarna. Grädda i 15 minuter och låt svalna.
5
Koka upp grädden och ta från värmen. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med smör.
6
Rör till en slät smet. Lägg ihop bottnarna med kräm emellan. Bred res-ten av krämen ovanpå och runt kakan. Garnera med bär.