Du behöver

  • 200 g smör
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 200 g mörk choklad

Glasyr:

3 dl vispgrädde
250 g mörk choklad 70%
1 tsk smör

Garnera med:

jordgubbar
hallon
physalis

Ugn: 175º

15 bitar

Gör så här

1
Rör smör, socker och sirap pösigt med elvisp. Dela äggen och rör ner äggulorna i smeten.

2
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner tillsammans med mjölken. Smält chokladen över ett vattenbad och vänd ner i smeten.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner hälften i smeten och blanda väl. Vänd ner resten av vitorna.

4
Kläm fast bakpapper i botten av tre formar, 24 cm i diameter, med lös-tagbar kant. Smörj med matfett och fördela smeten i formarna. Grädda i 15 minuter och låt svalna.

5
Koka upp grädden och ta från värmen. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med smör.

6
Rör till en slät smet. Lägg ihop bottnarna med kräm emellan. Bred res-ten av krämen ovanpå och runt kakan. Garnera med bär.