Du behöver

  • 250 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g choklad riven mörk

Fyllning:

50 g smör
6 dl florsocker
5 msk vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Ugn: 175º

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst med elvisp. Rör i äggulan. Blanda mjöl, ka-kao, salt, vaniljsocker och choklad, och rör ner i smeten.

2
Forma en rulle 3 cm i diameter. Vira in den i plastfolie och låt vila i kylen i 2 timmar.

3
Skär 1/2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.

4
Smält smöret till fyllningen och blanda med florsocker, grädde och va-niljsocker. Lägg ihop kakorna med fyllning emellan.


Kommentar:
Chokladkakorna bör förvaras i kylen.