Du behöver
- 250 g smör
- 0.5 dl strösocker
- 1 st äggula
- 3.5 dl vetemjöl
- 5 msk kakao
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g choklad riven mörk
Fyllning:
50 g smör
6 dl florsocker
5 msk vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 175º
Gör så här
1
Rör smör och socker poröst med elvisp. Rör i äggulan. Blanda mjöl, ka-kao, salt, vaniljsocker och choklad, och rör ner i smeten.
2
Forma en rulle 3 cm i diameter. Vira in den i plastfolie och låt vila i kylen i 2 timmar.
3
Skär 1/2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
4
Smält smöret till fyllningen och blanda med florsocker, grädde och va-niljsocker. Lägg ihop kakorna med fyllning emellan.
Chokladkakorna bör förvaras i kylen.