Du behöver

  • 3 st äggvitor spara gulorna till fyllningen
  • 1.5 dl strösocker
  • 50 g sötmandel hackad

Fyllning:

3 st äggulor
0.5 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1.5 msk pressad apelsinsaft

Garnera med:

1 st sharonfrukt
10 st physalis
1 st kiwi

Ugn: 150°/100°

6-8 bitar

Gör så här

1
Rita två rundlar som är 20 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret och nästan all man-del.

2
Bred ut smeten i rundlarna och strö på resten av mandeln. Grädda i 30 minuter på 150º. Sänk värmen till 100° och grädda i 30 minuter, tills bottnarna är torra. Låt svalna.

3
Fyllning: Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggulorna och apelsinsaft.

4
Lägg ihop marängbottnarna med gräddkräm mellan. Skeda kräm på tårtan och garnera med sharonklyftor, physalis och skivad kiwi.