Du behöver
- 3 st äggvitor spara gulorna till fyllningen
- 1.5 dl strösocker
- 50 g sötmandel hackad
Fyllning:
3 st äggulor
0.5 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1.5 msk pressad apelsinsaft
Garnera med:
1 st sharonfrukt
10 st physalis
1 st kiwi
Ugn: 150°/100°
6-8 bitar
Gör så här
1
Rita två rundlar som är 20 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret och nästan all man-del.
2
Bred ut smeten i rundlarna och strö på resten av mandeln. Grädda i 30 minuter på 150º. Sänk värmen till 100° och grädda i 30 minuter, tills bottnarna är torra. Låt svalna.
3
Fyllning: Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggulorna och apelsinsaft.
4
Lägg ihop marängbottnarna med gräddkräm mellan. Skeda kräm på tårtan och garnera med sharonklyftor, physalis och skivad kiwi.