Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikakrydda rökt
  • 1 tsk mejram torkad
  • kycklinglårfilé ca 450 g
  • 1 st grön paprika
  • 2 st stjälkar selleri
  • 1 st burk majs 198 g
  • 1 msk sweet chilisås
  • salt och peppar

Servera med:

pitabröd se recept

Gör så här

1
Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i en gryta med olja. Tillsätt krossade tomater, salt, peppar, paprikakrydda och mejram. Koka på medelvärme i ca 10 minuter.

2
Skär kycklingen i små tärningar och tillsätt till grytan. Koka under lock på medelvärme i ca 15 minuter.

3
Kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skiva sellerin. Tillsätt paprika, selleri, avrunna majskorn och sweet chilisås till grytan och smaka av med salt och peppar. Servera med pitabröd.