Du behöver
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 500 g krossade tomater
- salt och peppar
- 1 tsk paprikakrydda rökt
- 1 tsk mejram torkad
- kycklinglårfilé ca 450 g
- 1 st grön paprika
- 2 st stjälkar selleri
- 1 st burk majs 198 g
- 1 msk sweet chilisås
- salt och peppar
Servera med:
pitabröd se recept
Gör så här
1
Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i en gryta med olja. Tillsätt krossade tomater, salt, peppar, paprikakrydda och mejram. Koka på medelvärme i ca 10 minuter.
2
Skär kycklingen i små tärningar och tillsätt till grytan. Koka under lock på medelvärme i ca 15 minuter.
3
Kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skiva sellerin. Tillsätt paprika, selleri, avrunna majskorn och sweet chilisås till grytan och smaka av med salt och peppar. Servera med pitabröd.