Du behöver
- 1 kg älgkött benfritt
- 2 pkt jägarbacon
- 2 st gula lökar
- smör + 2 msk
- 1 st öl 33 cl
- 2 st palsternackor
- 3 st morötter
- 300 g svamp blek taggsvamp, Karl Johan svamp
- 1 tsk torkad timjan
- 6 st enbär
- 2 msk kalvfond
- 1 msk kinesisk soja
- 0.5 dl svartvinbärsgelé
- 2 st äpplen
- maizena ev mörk redning
- salt svartpeppar
Garnera med:
persilja
Servera med:
potatis kokt
Gör så här
1
Tärna köttet. Strimla baconet. Skala och klyfta löken. Bryn kött, bacon och lök i omgångar i en stekpanna med 2 msk smör. Lägg över i en gryta. Skölj ur stekpannan med ½ vatten mellan varje stekomgång och häll det i grytan.
2
Tillsätt öl och koka upp under omrörning. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter.
3
Skala och skär palsternacka och morötter i bitar. Fräs palsternacka, morötter och svamp i en stekpanna med 2 msk smör och tillsätt till grytan tillsammans med timjan, enbär, fond, soja och gelé. Låt sjuda i 15 minu-ter.
4
Skölj och skär äpplena i bitar och blanda ner i grytan och låt grytan bli het. Red ev av grytan med mörk redning och smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja och servera med kokt potatis.