Du behöver
- 4 st plattor smördeg fryst
- salt och peppar
- 4 st lax
- 100 g champinjoner
- 1 st schalottenlök
- 2 msk smör
- 0.5 st citron rivet skal
- 1 st ägg
- sesamfrön
Servera med:
sallad
crème fraîche
Ugn: 225°
Gör så här
1
Tina smördegsplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Kavla ut dem något. Salta och peppra laxen och låt den ligga på en tallrik.
2
Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör, tills all vätska från svampen koka in. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Lägg över i en skål och låt svalna.
3
Skär smala ränder i mitten tvärs över smördegsplattorna. Lägg laxbitarna i mitten och fördela svampen ovanpå laxen. Vik ihop till ett avlångt paket och “limma” med uppvispat ägg. Klipp bort lite överflödig smördeg när du viker ihop paketet.
4
Lägg paketen med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera med en sallad och en klick crème fraiche.