Du behöver

  • 4 st plattor smördeg fryst
  • salt och peppar
  • 4 st lax
  • 100 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 1 st ägg
  • sesamfrön

Servera med:

sallad
crème fraîche

Ugn: 225°

Gör så här

1
Tina smördegsplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Kavla ut dem något. Salta och peppra laxen och låt den ligga på en tallrik.

2
Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör, tills all vätska från svampen koka in. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Lägg över i en skål och låt svalna.

3
Skär smala ränder i mitten tvärs över smördegsplattorna. Lägg laxbitarna i mitten och fördela svampen ovanpå laxen. Vik ihop till ett avlångt paket och “limma” med uppvispat ägg. Klipp bort lite överflödig smördeg när du viker ihop paketet.

4
Lägg paketen med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera med en sallad och en klick crème fraiche.