Du behöver

  • 750 g rostas 6 skivor
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till stekning

Gremolatasmör:

100 g smör
2 dl hackad persilja
1 st vitlöksklyfta
1 st citron rivet skal
salt och peppar

Svampsallad:

750 g svamp blandad
2 st schalottenlökar
4 st soltorkade tomater
2 msk olivolja
50 g babyspenat
salt och peppar

Marsalasås:

2 msk kalvfond
0.5 dl marsalavin
3 dl vatten
1 msk majsstärkelse
2 msk smör

Servera med:

Gör så här

1
Gremolatasmör: Rör smöret mjukt. Rör i persilja, pressad vitlök och citronskal, salt och peppar. Forma smöret till en rulle och vira in i plastfolie. Låt smöret vila i kylen i minst 1 timme.

2
Svampsallad: Ansa och stek svampen tills vätskan kokat bort. Skala och hacka löken. Hacka tomaterna. Tillsätt olja och låt lök och tomater fräsa med svampen. Vänd ner spenaten och krydda med salt och peppar.

3
Marsalasås: Koka upp fond, vin och vatten. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i såsen. Koka upp och vispa i smör. Smaka av med salt och peppar.

4
Krydda köttet med salt och peppar. Stek köttet på hög värme i en stekpanna med smör, 2-3 minuter per sida. Servera med purjolökspotatis.