Du behöver

  • 4 st potatis
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk matfett
  • 5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 msk kycklingfond
  • salt vitpeppar
  • 50 g bacon

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Fräs potatis, purjolök och vitlök i en gryta med matfett.

2
Späd med vatten, mjölk och fond. Koka på svag värme under lock tills potatisen är riktigt mjuk. Mixa soppan eller vispa sönder potatisen med en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.

3
Skär baconet i tunna strimlor och stek det knaprigt i en varm stek-panna. Låt rinna av på hushållspapper. Strö baconet över soppan och servera med bröd.