Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 st ägg
  • 2.5 msk majsstärkelse
  • 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
  • salt vitpeppar
  • 1 dl panko asiatiskt ströbröd
  • 0.5 dl rapsolja

Dippsås:

0.5 dl majonnäs
0.5 dl gräddfil
1 tsk curry
1 tsk sweet chilisås

Servera med:

morötter stjälkselleri, paprika
ris ev kokt

Gör så här

1
Skär kycklingen i 2–3 cm stora bitar.

2
Vispa samman ägg, majsstärkelse, citronskal, citronsaft, salt och pep-par i en bunke.

3
Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper.

4
Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingbitarna runt om på medelvärme i ca 5 minuter.

5
Dippsås: Blanda majonnäs, gräddfil, curry och sweet chilisås i en skål. Servera med grönsaksstavar och ev kokt ris.