Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 1 st ägg
- 2.5 msk majsstärkelse
- 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
- salt vitpeppar
- 1 dl panko asiatiskt ströbröd
- 0.5 dl rapsolja
Dippsås:
0.5 dl majonnäs
0.5 dl gräddfil
1 tsk curry
1 tsk sweet chilisås
Servera med:
morötter stjälkselleri, paprika
ris ev kokt
Gör så här
1
Skär kycklingen i 2–3 cm stora bitar.
2
Vispa samman ägg, majsstärkelse, citronskal, citronsaft, salt och pep-par i en bunke.
3
Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper.
4
Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingbitarna runt om på medelvärme i ca 5 minuter.
5
Dippsås: Blanda majonnäs, gräddfil, curry och sweet chilisås i en skål. Servera med grönsaksstavar och ev kokt ris.