Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 300 g blandfärs
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett

Sås:

2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk redning mörk

Stekt lök:

1 st gul lök
0.5 dl vatten
1 msk matfett

Servera med:

kokt potatis
haricots verts
cocktailtomater

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Blanda lök, havregryn, potatismjöl och mjölk i en skål och låt det svälla 10 minuter. Tillsätt ägg, färs, salt och peppar och arbeta ihop till en smidig färs. Forma små biffar av färsen och lägg dem på ett bakplåtspapper.

2
Stek biffarna på medelvärme stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Ta upp biffarna.

3
Sås: Häll vatten och fond i stekpannan och koka upp. Red av med redning och smaka av med salt och peppar.

4
Stekt lök: Skala och skiva löken. Lägg den i en stekpanna med 1/2 dl vatten och koka den mjuk. Tillsätt matfett och stek löken tills den får fin färg. Servera med sås, kokt potatis, haricots verts och cocktailtomater.