6 portioner

Du behöver

  • 1 kg nötkött, bog eller ytterlår, benfritt
  • 2 msk smör
  • 140 g bacontärningar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 5–6 timjankvistar eller 1 tsk torkad timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk oxfond mörk
  • 2 dl rött vin
  • 250 g steklök
  • 3 morötter
  • 200 g champinjoner färska
  • 2 msk vetemjöl

Garnera med:

2 msk hackad persilja

Servera med:

kokt potatis
sallad

Gör så här

1
Skär köttet i, inte för små, jämnstora tärningar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Skölj ur stekpannan med lite vatten mellan stekomgångarna och häll i grytan.
2
Bryn baconet i stekpannan och lägg över i grytan. Smaksätt med salt, peppar, timjan, skalad och skivad vitlök, lagerblad, tomatpuré, fond. Späd med vin och låt grytan sjuda under lock i ca 1 timme.
3
Förväll och skala steklöken. Skala och skär morötterna i bitar. Ansa svampen och dela stora svampar. Fräs lök, morötter och svamp i en stekpanna med smör och lägg över i grytan.
4
Red av grytan med mjöl utrört i lite kallt vatten. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med kokt potatis och sallad.