Du behöver

Rulltårta:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
1 msk strösocker

Fyllning:

50 g hasselnötter
150 g nougat
75 g smör

Apelsinfromage:

5 st gelatinblad
2 st ägg
2 dl vispgrädde
0.75 dl strösocker
1 st apelsin rivet skal och pressad saft

Garnera med:

2 dl vispgrädde
1 st apelsin

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rulltårta: Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör om försiktigt tillsammans med vattnet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter. Strö socker över kakan och stjälp upp kakan på ett bakplåts-papper.

2
Fyllning: Rosta och hacka hasselnötterna. Blanda rumsvarm nougat, rumsvarmt smör och nötter och bred på kakan. Rulla ihop till en rulltårta från långsidan med hjälp av papperet. Skär ca 15 skivor av rulltårtan och lägg i en plastad kupolformad glasskål.

3
Apelsinfromage: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i en kastrull på spisen eller i en kopp i 10 sekunder på full effekt i mikron. Låt svalna. Separera äggen i gulor och vitor i två olika skålar. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden medelhårt. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt apelsinskal, apelsinsaft och gelatin. Rör ner grädden och vänd ner äggvitorna.

4
Häll fromagen i skålen med rulltårtsskivorna. Låt stelna i kylen i ca 3 timmar. Vänd upp på serveringsfat och garnera med vispad grädde och halva apelsinskivor.