Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 600 g vit fiskfilé t ex torsk
  • flingsalt nymald vitpeppar

Sås:

fiskspad ca 1 dl
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 msk hummerfond
1 msk tomatpuré
1 msk pressad citronsaft
1 dl hackad dill
0.5 krm cayennepeppar
flingsalt

Pommes Duchesse:

800 g potatis mjölig
1.5 dl mjölk varm
3 msk smör
2 st äggulor
flingsalt nymald vitpeppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala räkorna. Skär fisken i bitar och krydda med salt och peppar. Lägg fisken i en smord ugnsfast form och täck med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i 15 minuter.

2
Sås: Häll fiskspadet i en kastrull. Rör ut mjölet i 1 dl av grädden. Tillsätt redningen, resten av grädden, fond och tomatpuré och sjud under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt citronsaft, dill, cayennepeppar och salt och rör om.

3
Pommes Duchesse: Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och mosa potatisen med elvisp tillsammans med varm mjölk. Blanda i smör och äggulor. Smaka av med salt och peppar.

4
Fördela räkorna över fisken. Häll på såsen. Spritsa moset runt kanten på formen. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter.