Du behöver
- 100 g smör eller margarin, laktosfritt
- 1.25 dl strösocker
- 3 st stora ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk malen ingefära
- 1 dl mjölk laktosfri
Marängtopp:
2 st äggvitor
1 dl strösocker
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och ingefära, och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör om. Fördela smeten i 16 muffinsformar och grädda på mittfalsen i 15 minuter.
2
Marängtopp: Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning. Spritsa eller klicka marängsmet på varje muffinsen och grädda i ytterligare 20 minuter. Kakorna kan frysas.