Du behöver

  • 100 g smör eller margarin, laktosfritt
  • 1.25 dl strösocker
  • 3 st stora ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 dl mjölk laktosfri

Marängtopp:

2 st äggvitor
1 dl strösocker

Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och ingefära, och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör om. Fördela smeten i 16 muffinsformar och grädda på mittfalsen i 15 minuter.

2
Marängtopp: Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning. Spritsa eller klicka marängsmet på varje muffinsen och grädda i ytterligare 20 minuter. Kakorna kan frysas.