Du behöver
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 msk vatten
- 212.5 g bär vi valde hallon och blåbär
Kokostopping:
50 g matfett laktosfritt
0.5 dl rörsocker
1 st ägg
2 dl kokosflingor
Servera med:
crème fraîche laktosfri
Ugn: 250°
Gör så här
1
Klä en långpanna, som är 20×30 cm, med bakplåtspapper. Klipp ett jack i hörnen på pappret så att det ligger an formen.
2
Vispa ägg och socker poröst. Sikta i mjöl och bakpulver. Tillsätt vattnet och rör om så att allt blandar sig. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
3
Kokostopping: Smält matfettet. Blanda matfett och socker. Tillsätt ägg och kokosflingor.
4
Strö bären över kakan och klicka på kokostoppingen. Grädda i 10 minuter. Låt kakan svalna av innan den skärs upp i rutor. Servera med crème fraiche.