Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 212.5 g bär vi valde hallon och blåbär

Kokostopping:

50 g matfett laktosfritt
0.5 dl rörsocker
1 st ägg
2 dl kokosflingor

Servera med:

crème fraîche laktosfri

Ugn: 250°

Gör så här

1
Klä en långpanna, som är 20×30 cm, med bakplåtspapper. Klipp ett jack i hörnen på pappret så att det ligger an formen.

2
Vispa ägg och socker poröst. Sikta i mjöl och bakpulver. Tillsätt vattnet och rör om så att allt blandar sig. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 5 minuter.

3
Kokostopping: Smält matfettet. Blanda matfett och socker. Tillsätt ägg och kokosflingor.

4
Strö bären över kakan och klicka på kokostoppingen. Grädda i 10 minuter. Låt kakan svalna av innan den skärs upp i rutor. Servera med crème fraiche.