Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 1 kg laxfilé med skinn
  • salt peppar
  • 1 st citron
  • 1 st röd paprika gärna spetspaprika
  • 1 st röd chilipeppar
  • 5 st salladslökar

Guacamole:

2 st salladslökar
0.5 st röd chilipeppar
3 msk korianderblad
1 st vitlöksklyfta
2 st lime pressad saft
2 msk olivolja
2 st avokado
4 st körsbärstomater

Grönsaksris:

4 prt basmatiris
250 g paprika inlagd grillad röd
0.5 st squash
0.5 dl basilikablad
1 msk balsamvinäger

Servera med:

sallad
tortillabröd
koriander
lime

Ugn: 225°, grill

Gör så här

1
Ringla lite av oljan över skinnsidan på laxen. Salta och peppra, och riv citronskal över skinnet. Gnid in i laxen. Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan upp. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Finhacka chilin och strimla salladslöken. Lägg paprika, chili och salladslök bredvid laxen och blanda med resten av oljan. Baka i ugnen i 10 minuter.

2
Lossa försiktigt skinnet och vänd det upp och ner och lägg det på laxen. Vänd runt parikorna. Baka i 5 minuter till tills skinnet ser knaprigt ut. Är laxen klar lyft av skinnet vänd det rätt och lägg det i en ugnsfast form och grilla bara skinnet i 5 minuter till.

3
Guacamole: Skiva salladslöken. Kärna ur och skär chilin skär i bitar. Hacka salladslök, chili och koriander i matberedare tillsammans med skalad vitlök, limesaft och olja. Lägg i avokadoköttet och delade tomater. Kör med pulsknappen tills allt är hackat och blandat men inte mosat. Smaka av med salt och peppar.

4
Grönsaksris: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka paprikorna grovt och tärna squashen. Hacka basilikan. Blanda med riset med paprika, squash, basilika och vinäger. Servera till laxen tillsammans med guacamole, sallad och stekt eller ugnsgrillad tortilla, koriander och lime.