Du behöver
- 1 dl vispgrädde
- 4 st äggulor spara 2 vitor
- 1.5 dl strösocker
- 1 st vaniljstång urskrapad
- 2 st citron rivet skal
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk mynta finhackad färsk
- 4 st gelatinblad
- 1 st citron pressad saft
- 2 st äggvitor
Gör så här
1
Vispa grädden. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Blanda grädden med de uppvispade gulorna. Tillsätt citronskal, yoghurt och mynta.
2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm citronsaften och låt gelatinet smälta däri. Rör ner gelatinet i äggsmeten.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
4
Häll upp fromagen i 4–6 glas eller i en större skål. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar.