Du behöver

  • 1 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor spara 2 vitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång urskrapad
  • 2 st citron rivet skal
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk mynta finhackad färsk
  • 4 st gelatinblad
  • 1 st citron pressad saft
  • 2 st äggvitor

Gör så här

1
Vispa grädden. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Blanda grädden med de uppvispade gulorna. Tillsätt citronskal, yoghurt och mynta.

2
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm citronsaften och låt gelatinet smälta däri. Rör ner gelatinet i äggsmeten.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.

4
Häll upp fromagen i 4–6 glas eller i en större skål. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar.