Du behöver

  • 1 dl vispgrĂ€dde
  • 4 st Ă€ggulor spara 2 vitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st vaniljstĂ„ng urskrapad
  • 2 st citron rivet skal
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk mynta finhackad fĂ€rsk
  • 4 st gelatinblad
  • 1 st citron pressad saft
  • 2 st Ă€ggvitor

Gör sÄ hÀr

1
Vispa grÀdden. Vispa Àggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Blanda grÀdden med de uppvispade gulorna. TillsÀtt citronskal, yoghurt och mynta.

2
BlötlÀgg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. VÀrm citronsaften och lÄt gelatinet smÀlta dÀri. Rör ner gelatinet i Àggsmeten.

3
Vispa Àggvitorna till hÄrt skum och vÀnd försiktigt ner dem i smeten.

4
HĂ€ll upp fromagen i 4–6 glas eller i en större skĂ„l. LĂ„t stelna i kylen i minst 4 timmar.