Du behöver
- 1 dl vispgrÀdde
- 4 st Àggulor spara 2 vitor
- 1.5 dl strösocker
- 1 st vaniljstÄng urskrapad
- 2 st citron rivet skal
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk mynta finhackad fÀrsk
- 4 st gelatinblad
- 1 st citron pressad saft
- 2 st Àggvitor
Gör sÄ hÀr
1
Vispa grÀdden. Vispa Àggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Blanda grÀdden med de uppvispade gulorna. TillsÀtt citronskal, yoghurt och mynta.
2
BlötlÀgg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. VÀrm citronsaften och lÄt gelatinet smÀlta dÀri. Rör ner gelatinet i Àggsmeten.
3
Vispa Àggvitorna till hÄrt skum och vÀnd försiktigt ner dem i smeten.
4
HĂ€ll upp fromagen i 4â6 glas eller i en större skĂ„l. LĂ„t stelna i kylen i minst 4 timmar.









































