Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 600 g skinkfärs eller blandfärs
  • 1 st gul lök
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till stekning

Stekt lök:

2 st gula lökar
smör eller margarin till stekning
1 msk ljus sirap
2 dl öl
1 dl vatten
2 msk kalvfond
1 st lagerblad

Servera med:

rågbröd
sallad
tomater
ättiksgurka

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Blanda i ägget och rör till en slät smet. Rör i färs, riven lök, salt och peppar. Forma färsen till 4–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida, tills de är klara.

2
Stekt lök: Skala och skiva lökarna och stek i en stekpanna med smör, tills de fått lite färg. Tillsätt sirap, öl, vatten, fond och lagerblad och koka upp.

3
Lägg i biffarna och låt småkoka under lock i 10 minuter. Låt svalna. Servera biffarna på rågbröd tillsammans med sallad, tomater och ättiks-gurka.