Du behöver
- 1 kg revbensspjäll med knäckta ben
- 2 msk kalvfond
- 1 st lagerblad
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar nymald
Glaze:
0.5 st apelsin rivet skal
2 msk pressad apelsinsaft
2 tsk ingefära riven färsk
0.5 st chilipeppar röd spansk
2 msk sirap
1 msk mörkt muscovadosocker
Servera med:
klyftpotatis
Gör så här
1
Skölj revbenen och lägg dem i en gryta. Koka upp vatten och häll i så mycket vatten att köttet täcks. Tillsätt fond, lagerblad och koka upp. Sjud under lock i ca 1 timme. Ta upp revbenen och lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra köttet.
2
Glaze: Blanda apelsinskal, apelsinsaft, ingefära, hackad chili, sirap och muscovadosocker, och pensla köttet med glazen.
3
Stek revbensspjället i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Pensla köttet med glaze ett par gånger under stekningen.
4
Låt revbenen svalna något innan de skärs upp i skivor eller i bitar. Ser-vera med klyftpotatis.