Du behöver
- 2 dl sötmandel
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 2 tsk kanel
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl torkade tranbär
Garnera med:
kakao
frysta tranbär
Servera med:
grädde lättvispad
Ugn: 175°
8 bitar
Gör så här
1
Smörj och bröa en form med löstagbar kant som är 24 centimeter i di-ameter. Skålla och skala mandeln och rosta den i en torr panna.
2
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner socker, vaniljsocker, kakao och kanel. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda sist i mjölet som blandats med tranbär och hela mandlar.
3
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna. Sikta kakao över vid servering och garnera eventuellt med frysta tranbär. Servera med en klick lättvispad grädde.