Du behöver

  • 2 dl sötmandel
  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk kanel
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl torkade tranbär

Garnera med:

kakao
frysta tranbär

Servera med:

grädde lättvispad

Ugn: 175°

8 bitar

Gör så här

1
Smörj och bröa en form med löstagbar kant som är 24 centimeter i di-ameter. Skålla och skala mandeln och rosta den i en torr panna.

2
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ner socker, vaniljsocker, kakao och kanel. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda sist i mjölet som blandats med tranbär och hela mandlar.

3
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kallna. Sikta kakao över vid servering och garnera eventuellt med frysta tranbär. Servera med en klick lättvispad grädde.