Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1 st påse tacokrydda
- 1 st burk krossade tomater
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st burk majs 150 g
- 2 dl crème fraîche
- 200 g färskost
- 2 dl riven ost
Servera med:
salsa
nachos rullar
sallad
ris ev, kokt
Ugn: 225°
Gör så här
1
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och fräs den med färsen ett par minuter.
2
Dela, kärna ur och tärna paprikan och tillsätt till färsen tillsammans med tacokrydda, krossade tomater och pressad vitlök. Koka ihop i 5 minuter.
3
Blanda i majs och häll färsen i en ugnsfast form. Rör ihop crème fraiche och färskost och bred över färsen. Strö på ost och gratinera i 20 minuter. Servera med salsa, nachorullar och sallad. Man kan även servera ris till gratängen.