Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st påse tacokrydda
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st burk majs 150 g
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g färskost
  • 2 dl riven ost

Servera med:

salsa
nachos rullar
sallad
ris ev, kokt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och fräs den med färsen ett par minuter.

2
Dela, kärna ur och tärna paprikan och tillsätt till färsen tillsammans med tacokrydda, krossade tomater och pressad vitlök. Koka ihop i 5 minuter.

3
Blanda i majs och häll färsen i en ugnsfast form. Rör ihop crème fraiche och färskost och bred över färsen. Strö på ost och gratinera i 20 minuter. Servera med salsa, nachorullar och sallad. Man kan även servera ris till gratängen.