Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl vispgrädde
- 0.5 dl mango chutney
- 1 msk kycklingfond
- 1 st äpple
- 1 st gul lök
- 1 tsk sambal oelek
- 140 g bacon
- 1 dl riven ost
Servera med:
potatis rostad
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Dela kycklingfiléerna på mitten. Salta och peppra och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsfast form.
2
Blanda crème fraiche, grädde, mango chutney och fond i en kastrull och koka upp.
3
Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och hacka löken. Tillsätt äpple och lök till såsen och koka i 5 minuter. Smaka av med sambal oelek och salt. Strimla och stek baconet knaprigt.
4
Häll såsen över kycklingen och strö på bacon och ost. Gratinera i 20 minuter och servera med rostad potatis och sallad.