Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 st äpple
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 140 g bacon
  • 1 dl riven ost

Servera med:

potatis rostad
sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Dela kycklingfiléerna på mitten. Salta och peppra och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsfast form.

2
Blanda crème fraiche, grädde, mango chutney och fond i en kastrull och koka upp.

3
Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och hacka löken. Tillsätt äpple och lök till såsen och koka i 5 minuter. Smaka av med sambal oelek och salt. Strimla och stek baconet knaprigt.

4
Häll såsen över kycklingen och strö på bacon och ost. Gratinera i 20 minuter och servera med rostad potatis och sallad.