Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st schalottenlök
- 2 st morötter
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl matlagningsvin vitt
- 1 msk kalvfond
- 1 msk maizena redning
- 6 dl kokt ris
- 1 st röd paprika
- 1 dl riven ost
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Putsa köttet och skär det i centimetertjocka skivor. Salta och peppra och bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör.
2
Skala och hacka löken. Skala och strimla morötterna. Fräs lök och mo-rötter i en stekpanna med smör. Tillsätt crème fraiche, vin och fond och koka upp. Red av och smaka av med salt och peppar.
3
Bred ut riset i en ugnsfast form. Lägg på köttet och avsluta med såsen. Strö över strimlad paprika och ost och gratinera i 20 minuter. Servera med sallad.