Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olivolja + 1 msk
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • 1 st aubergine
  • 400 g grillad paprika
  • 3 st chorizokorvar 300 g
  • 200 g mozzarella

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt oregano och tomatpuré och fräs i 1 minut. Rör i krossade tomater och koka upp. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

2
Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor och stek dem i 1 msk olja.

3
Låt paprikorna rinna av och skär dem i bitar. Skiva korven. Skiva moz-zarellan i 1/2 cm tjocka skivor.

4
Varva aubergine, korv, paprika och tomatsås i en smord ugnsfast form. Avsluta med tomatsås och mozzarella. Gratinera i 30 minuter. Servera med sallad.