Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- olivolja + 1 msk
- 2 tsk oregano
- 2 msk tomatpuré
- 1 st burk krossade tomater
- 2 dl crème fraîche
- salt och peppar
- 1 st aubergine
- 400 g grillad paprika
- 3 st chorizokorvar 300 g
- 200 g mozzarella
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt oregano och tomatpuré och fräs i 1 minut. Rör i krossade tomater och koka upp. Rör i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
2
Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor och stek dem i 1 msk olja.
3
Låt paprikorna rinna av och skär dem i bitar. Skiva korven. Skiva moz-zarellan i 1/2 cm tjocka skivor.
4
Varva aubergine, korv, paprika och tomatsås i en smord ugnsfast form. Avsluta med tomatsås och mozzarella. Gratinera i 30 minuter. Servera med sallad.